Зеленський озвучив, чого чекає від Заходу щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив, чого чекає від Заходу щодо Північного потоку-2

Зеленський озвучив, чого чекає від Заходу щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський звернув увагу на необхідність захисту держави під російського газогону “Північний потік-2”, який становить загрозу національній безпеці.

Джерело: ONLINE.UA

За словами державного лідера, що виступив напередодні з інтерв'ю для каналу "Україна", українська сторона прагне зрозуміти, хто з лідерів західних країн зможе виступити з однозначними гарантіями безпеки стосовно газогону.

“Для мене як для президента повинен бути броньований жилет для України, тому що в іншому випадку ми просто не приймемо це ніколи... Це гарантії енергетичної безпеки, обсягу транзиту, обсягу для суспільства, у тому числі для тимчасово окупованих територій, які теж отримують поставки газу”, - уточнив Зеленський.

Він додав, гарантії потрібні наразі не тільки на словах - “за всієї поваги до різних європейських лідерів”. Перш за все не зовсім зрозуміло, що саме буде відбуватися після повноцінної реалізації “Потоку”.

“Який шантаж буде потім? Хто нам забезпечить з європейських лідерів або США гарантії безпеки в енергетичному секторі, хто забезпечить їх виконання з боку РФ?” - наголосив президент.

Зеленський про Північний потік-2

За словами державного лідера, цю тему він перш за все хоче обговорити з американським колегою Джо Байденом. Цей візит заплановано на останні дні серпня, а офіційний Київ висловлював невдоволеність реакцією США та Німеччини з приводу будівництва.

“Ми вважаємо, що це формат зброї. Це знаєте, як погане кіно, Nord Stream-2, друга частина. Ти знаєш, в принципі, чим закінчиться. Європейці, в принципі, розуміють і зараз бачать, який дефіцит штучно (Росія може собі дозволити) створили з ціною на газ. Тому ми знаємо кінець цього фільму, але все одно йдемо, дивимося це кіно і віримо, що воно якось по-іншому закінчиться. А воно не закінчується по-іншому, тому що це кіно, його вже зняли”, - резюмував Зеленський

Він звернув увагу, що безпосередньо для України загроза від “Потоку” криється не тільки у втрачених від газового транзиту грошах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?