Зеленський озвучив єдине можливе майбутнє для Донбасу та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив єдине можливе майбутнє для Донбасу та Криму

Зеленський озвучив єдине можливе майбутнє для Донбасу та Криму
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський оголосив у четвер, 14 жовтня, що ОРДЛО та окупований Крим будуть звільнені з-під контролю російського агресора - це станеться у майбутньому.

Джерело: Офіс президент

У День захисника та захисниці України державний лідер відвідав острів Хортиця, де відбулися урочисті заходи та церемонія складання урочистої присяга військового ліцеїста.

За його словами, Україна є державою, яка завжди повертає своє, але водночас не має думки про чуже.

“І щоб, згадуючи війну на сході України, війну на Донбасі, всі ми могли нарешті сказати: “Здається, що це було так давно… Здається, що це було не з нами». Але ні. Ми розуміємо: це не сон. Це – наше життя. Це наша українська історія. Це наш виклик. І нам належить його здолати. Щоб нарешті сказати – мир настав. Донбас і Крим – знову Україна. І все це нам точно не здається. Все це – реальність”, - наголосив Зеленський.

Ситуація на Донбасі

Влітку торік на сході України стало чинним перемир’я, прийняте сторонами напередодні. Під час засідання Тристоронньої Контактної Групи сторони за посередництва ОБСЄ домовилися про застосування заходів з посилення режиму припинення вогню до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу.

Утім, вже влітку 2021 року у зоні збройного протистояння триває суттєве загострення, на яке вже звернули увагу на рівні Організації Об’єднаних Націй.

В Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні занепокоєні збільшенням кількості цивільних жертв війни на Донбасі вдвічі. Спостерігачі місії зробили висновок про суттєве загострення ситуації, проаналізувавши статистику за попередні пів року.

Іноземні партнери України своєю чергою вимагають вже тривалий час від російського агресора поновити реальний процес врегулювання та перестати схиляти голову у бік Києва, оскільки саме Москва — головний фактор для миру.

Своєю чергою російський агресор ігнорує свої зобов’язання та продовжує звинувачувати українську сторону в небажанні зупиняти “внутрішній конфлікт”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?