Зеленський озвучив головну умову для переговорів з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив головну умову для переговорів з РФ

Зеленський озвучив головну умову для переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський вкотре наголосив, що першим кроком для подальших переговорів з РФ має стати виведення кремлівських військових з окупованих територій України.

Джерело: виступ Зеленського у Єльському університеті

Кремль має визнати поразку у війні проти України 

Мені в цілому вже складно сказати хто такий президент Путін або що це. Путін сьогодні - це коло людей, це військово-політичне керівництво під брендом Путін, який йде агресивними кроками по знищенню нації, - зазначив Зеленський.

За словами голови держави, наразі Україна не готова вести переговори з диктаторським та злочинним режимом Путіна.

Тож, перший повинен бути крок - вийти з наших територій, - наголосив президент.

 При цьому Зеленський додав, що подальша розмова буде залежити і від того, як саме росіяни покинуть нашу країну. Так, якщо окупанти вийдуть після того, як їх відтіснять наші захисники - це один формат діалогу. А якщо загарбники самі покинуть наші землі - буде більш м'який перехід від війни до дипломатії.

Тут залежить від військово-політичного керівництва РФ, що вони вибирають. При чому, вони це обирають не для нас. Вони обирають формат діалогу для свого суспільства, скілька років після війни воно буде ізольовано від світу - 10-20 або 100 років. Бо коли у тебе руки в крові - ніхто не хоче тиснути тобі руку, а відмитися дуже складно, - зауважив президент.

Між тим керівник Головного управління військової розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Путін може не дожити до кінця війни.

Навряд чи він це переживе. І зараз у Росії точаться активні дискусії про те, хто прийде йому на зміну, - зазначив керівник ГУР.

При цьому він відмовився називати ймовірних наступників Путіна. За словами Буданова, населення Росії підтримує дії глави Кремля стосовно війни проти України.

Населення Російської Федерації підтримуватиме владу та її дії до самого розгрому Російської Федерації. І коли Росія програє, вони відразу почнуть говорити, що не мають до цього відношення і що їхні лідери були неправі, - наголошує Буданов.

Начальник військової розвідки вважає, що зараз немає шансів для державного перевороту в Росії, проте після її поразки в Україні це станеться дуже швидко.

Я взагалі не вірю росіянам. Я не вірю, що за ним стоїть якась хороша людина, але хто б не прийшов до влади, обов'язково звинуватить Путіна у всьому поганому, що було зроблено, - зазначив очільник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?