Зеленський озвучив ключову різницю між Україною та Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив ключову різницю між Україною та Росією

Зеленський озвучив ключову різницю між Україною та Росією
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час своєї промови у Стенфордському університеті оголосив, що населення України не допустить появи авторитарної влади у державі, оскільки українці володіють потужними демократичними настроями.

Джерело: Офіс президента

За його словами, через опір сильного громадянського суспільства жоден тиран не втримає своєї політичної позиції.

Під час виступу президента запитали, чи не боїться той сам перетворитися на “дракона” після приборкання звіра, як у давній казці.

“Щодо “вбити дракона”, то я президент України два роки. У ваших знайомих (у Росії. – ред.) ситуація складніша, але це – внутрішній вибір вашої країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів, хто б собі що не придумав, “дракону” з'явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу на низку спільних періодів історії українців та росіян, а також спільні перемоги. Утім, політику чинного російського режиму неможливо порівнювати з політикою уряду України. Перш за все різниця полягає в тому, що Москва спрямувала роботу на те, аби забрати, а не дати.

“Ми читали сигнали Російської Федерації – нібито Україна не хоче закінчити війну. Дивно. Війну не ми почали. Ми то із задоволенням хочемо закінчити. Але ми її не починали”, - додав Зеленський.

Росія про політику України

Нещодавно у Кремлі зауважили, що спостерігали за візитом української делегації до Сполучених Штатів, де провели переговори президенти Володимир Зеленський та Джо Байден.

Речник російського режиму Володимира Путіна Дмитро Пєсков нагадав, що Москві “не подобається” прагнення офіційного Києва до вступу в НАТО.

“Президент Росії неодноразово викладав нашу досить чітку і зрозумілу послідовну позицію щодо продовження наближення військової інфраструктури НАТО до наших кордонів: це те, що нам зовсім не подобається”, - резюмував він і пригрозив відповіддю на таку політику.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?