Зеленський озвучив очікування від офіційного візиту в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив очікування від офіційного візиту в США

Зеленський озвучив очікування від офіційного візиту в США
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський, який напередодні прибув до Сполучених Штатів на чолі делегації українських топ-посадовців, уточнив, яких результатів очікує від цього офіційного візиту.

Джерело: ТСН

За оприлюдненими даними, учасники делегації облаштувалися у п’ятизірковому готелі Hay-Adams у Вашингтоні, зовсім неподалік від Білого дому.

Передбачається, що вже незабаром у вівторок, 31 серпня, безпосередньо державний лідер проведе серію з 8 зустрічей. Перша з них запланована з Міністерством енергетики, а наступна після - з Міноборони.

“В цілому три оборонні угоди повинні бути. Також важливі речі щодо економічних домовленостей. Буде великий диспут щодо "Північного потоку". Повинна бути енергетична угода і домовленості. Я кажу: повинна бути тому, що диявол - в деталях. Треба почекати трішечки”, - наголосив Зеленський.

Офіційний візит української делегації з точки зору організації виявився надзвичайно напруженим для обох сторін. Для США він почався у драматичний момент - під час завершення евакуації довготривалої місії з Афганістану.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, цей момент є дуже знаковим і символічним.

“Я вважаю, що це дуже знаково. Попри всі проблеми, попри дуже навантажений графік, відносини з Україною є пріоритетними. Візит відбувається за планом. Пожежа іде за планом - знаєте, є така приказка”, - додав він.

Зустріч Зеленського та Байдена

Особисті переговори двох президентів заплановані на середу, 1 вересня. Передбачається, що Зеленський прибуде до Білого дому пообіді, основний час зустрічі триватиме віч-на-віч. Після неї лідери виступатимуть за спільною заявою.

Згадана дата - це наслідок двох перенесень. Ще у першій половині серпня було заплановано зустріч на 30-те число. Пізніше американська сторона попросила українських колег відкласти її на день пізніше, а потім - ще раз. Це було пов’язано зі згаданим згортанням військової місії США в Афганістані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?