Зеленський підписав указ про визнання окупації Росією Курильських островів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав указ про визнання окупації Росією Курильських островів

Зеленський підписав указ про визнання окупації Росією Курильських островів
Джерело:  online.ua

7 жовтня Україна визнала Курильські острови окупованою Росією територією Японії. Відповідний указ про це підписав Володимир Зеленський.

Джерело: звернення Зеленського

Україна визнала Курильські острови окупованою територією

Сьогодні ухвалено важливе рішення. Справедливе. Юридично бездоганне. Історичне. Україна підтвердила свою повагу до суверенітету й територіальної цілісності Японії, включно з її Північними територіями, які поки що перебувають під російською окупацією. Сьогодні я підписав відповідний указ. Є відповідна заява Верховної Ради України. І ми закликаємо всіх у світі ухвалити аналогічні рішення.

Зеленський зазначив, що Росія не має жодного права на ці території.

Всі у світі це добре знають. І треба нарешті діяти. Треба звільняти від російської окупації всі землі, які окупанти намагаються залишити за собою. Лише так ми можемо повернути повну силу міжнародному праву. Статут ООН і весь комплекс договорів і конвенцій, на яких базується міжнародний правопорядок, працюватимуть лише тоді, коли окупанти програватимуть, а народи світу будуть захищені від будь-яких окупацій.

Як відомо, Курильські острови — архіпелаг у Тихому океані, що простягається від південного краю Камчатки до японського острова Хоккайдо.

Їхня приналежність оскаржується Японією, яка вважає південні острови своєю Північною територією, захопленою СРСР у Другій світовій війні та включає острови до складу округу Немуро префектури Хоккайдо.

Наразі адміністративно вони є частиною Сахалінської області Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?