У звільненому Лимані на Донеччині знайшли понад 200 поховань цивільних
Категорія
Україна
Дата публікації

У звільненому Лимані на Донеччині знайшли понад 200 поховань цивільних

У звільненому Лимані на Донеччині знайшли понад 200 поховань цивільних
Джерело:  online.ua

У звільненому місті Лиман на Донеччині правоохоронці вже знайшли понад 200 поховань цивільних. Точну кількість похованих ще не встановили.

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

У Лимані починають ексгумацію масових поховань

У Лимані наразі відомо про два поховання. Одне з них налічує близько двох сотень могил. За попередньою інформацією, це одиночні могили, де поховані цивільні.

На іншій ділянці – братська могила, у якій, за оперативними даними, можуть бути як військові, так і цивільні. Точну кількість ще доведеться встановити.

Зараз правоохоронці досліджують ці місця і невдовзі приступлять до процесу ексгумації.

Кириленко просить утриматися від коментарів стосовно кількості захоронених людей та причин їхньої смерті до остаточних висновків експертів.

Також перепоховання відбуваються у звільненому Святогірську. Там на міському кладовищі перезахоронили 21 тіло – це цивільні, загиблі в окупації. Поки тривали бої за Святогірськ та окупація, загиблих закопували на вулицях і подвір'ях.

Ситуація на Донеччині

Вночі 7 жовтня під російські обстріли потрапили громади Покровського та Бахмутського районів.

На Донецькому напрямку обійшлося без постраждалих, однак є пошкодження в Мар’їнській, Авдіївській та Очеретинській громадах.

У Мар’їнській громаді росіяни обстрілювали Мар’їнку, Красногорівку, Максимільянівку, Костянтинівку та Георгіївку.

Авдіївка тричі була обстріляна з артилерії, зокрема вранці – касетними суббоєприпасами. Постраждали стара і центральна частини міста. В Очеретинській громаді пошкоджено будинок і школу в Новоселівці Першій.

На Горлівському напрямку росіяни вели вогонь по околицях Соледара, Бахмутьского і Федорівки в Соледарській громаді та по околицях Торецька.

На Лисичанському напрямку було гучно в Званівській громаді – пошкоджено 4 будинки у Верхньокам’янському, без постраждалих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?