Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти Путіна та його оточення
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти Путіна та його оточення

Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти Путіна та його оточення
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкцій проти президента РФ Володимира Путіна, а також низки російських посадовців.

Джерело: Офіс президента

Україна ввела санкції проти російських високопосадовців

Санкції введено проти прес-секретар Кремля Дмитра Пєскова, , голови уряду РФ Михайла Мішустіна, його заступників, очільника МВС, міністра оборони Сергія Шойгу, очільника МЗС Сергія Лаврова, міністра фінансів Антона Сілуанова та інших міністрів.

Загалом, санкції застосовуються проти 35 фізичних осіб.

Санкції застосовані безстроково.

Фото - скриншот

Ці обмеження включають заборону в'їзду на територію України, скасування віз та дозволів зазначеним особам, заборону польотів їхніх літаків у повітряному просторі України, позбавлення державних нагород України, скасування всіх виданих ліцензій та дозволів, блокування фінансових активів та заборона на транспортування майна.

Більше цього, санкції також запроваджуються проти російських вищих навчальних закладів та їхніх керівників. До переліку потрапили, зокрема, Московський державний університет імені М.В. Ломоносова, Московський державний технічний університет Н.Е. Баумана, Санкт-Петербурзький державний університет і Національний дослідницький університет "Вища школа економікиˮ.

У цілому до переліку РНБО потрапили 236 російських вишів.

Це означає, що освітні та культурні установи України повинні розірвати всі зв'язки та угоди, укладені з російськими вишами, зазначеними в переліку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?