Зеленський підписав важливий закон щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливий закон щодо Донбасу

Зеленський підписав важливий закон щодо Донбасу

24 листопада офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський підписав закон щодо допуску слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії. Варто звернути увагу на те, що закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях" № 948-ІХ український парламент підтримав ще 15 вересня 2020 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

Що важливо розуміти, цей документ унормовує допуск представників органів досудового розслідування та прокуратури до району стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях для виконання повноважень, покладених на них Кримінальним процесуальним кодексом України.

"Законом встановлено, що представники органів досудового розслідування та прокуратури можуть здійснювати свої повноваження у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених, зокрема, у вказаному районі. Їм має надаватися обов’язковий допуск та відповідне сприяння. Порядок допуску дізнавачів, слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії на Донбасі визначає командувач Об’єднаних сил", — йдеться в офіційному повідомленні на сайті Офісу президента.

Не можна також не згадати про те, що раніше в Офісі генерального прокурора заявили, що планують створити шість мобільних груп для розслідування злочинів на Донбасі. Цю інформацію першим підтвердив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов в інтерв’ю  ZN.UA

"Ми перебуваємо в постійному пошуку, як ще вдосконалити методику розслідування, активізувати його, знайти нові докази. Тому ми плануємо запустити новий інструмент – мобільні групи. Передбачається, що вони фіксуватимуть грубі порушення міжнародних гуманітарних норм, прав людини, які мали місце в певний період часу на конкретній території. Йдеться про території, визволені у 2014–2015 роках", — розповів представник ОГП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  бойовики ОРДЛО раптово вирішили поступитися команді Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?