Зеленський підписав закон про "податок на Google"
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про "податок на Google"

Зеленський підписав закон про "податок на Google"
Джерело:  online.ua

28 червня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський підписав закон щодо оподаткування електронних послуг нерезидентів, який парламент України підтримав ще 3 червня 2021 року.

Джерело: сайт  Офісу президента

Президент підписав закон про "податок на Google" - що це означає

"Документ визначає особливий порядок оподаткування податком на додану вартість компаній-нерезидентів, що надають електронні послуги особам, які проживають на території України. Це дасть змогу збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ. Такі правила оподаткування вже стають звичною практикою в іноземних державах, наприклад у країнах Європейського Союзу, Австралії, Білорусі, Казахстані тощо", - повідомляє пресслужба українського лідера.

Окрім того, наголошується, що іноземні компанії, які постачають українським громадянам електронні послуги, будуть зобов'язані зареєструватися платниками податку на додану вартість за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік.

Також вказано, що нерезиденти складатимуть спрощену звітність в електронній формі українською або англійською мовам.

В документі зазначається, що від сплати ПДВ звільняються операції з постачання послуг з дистанційного навчання через Інтернет, якщо ця мережа використовується виключно як засіб комунікації між викладачем і слухачем.

"Також від податку на додану вартість звільнено операції з постачання освітніх послуг шляхом доступу до публічних освітніх, наукових та інформаційних ресурсів у мережі Інтернет з галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, якщо їхнє проведення та надання не потребує участі людини", - наголошує команда Володимира Зеленського.

Окрім того, вказано, що з 1 січня 2022 року скасовується ПДВ при оплаті українськими компаніями послуг з виробництва або розповсюдження реклами за кордоном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?