Зеленський пригрозив винести питання про статус олігархів на референдум
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пригрозив винести питання про статус олігархів на референдум

Зеленський пригрозив винести питання про статус олігархів на референдум
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський озвучив офіційне попередження, що якщо хтось спробує домовлятись із народними обранцями щодо закону про олігархів, то він винесе це питання на всеукраїнський референдум. 

Джерело: Ютуб-канал ОП

Зеленський може винести питання про статус олігархів на референдум

"Для тих, хто спробує розгойдати, переконати, переламати або домовитися з депутатами парламенту щодо цього закону, у мене буде одне запитання. Це запитання щодо статусів олігархів, яке буде винесено на всеукраїнський референдум. Це питання буде першим. А для когось, можливо, останнім", - попередив глава держави.

Український лідер звернув увагу на те, що в нашій країні дуже багато "фахівців з деолігархізації", які почали з’являтися після публікації тексту законопроєкту. За словами президента, якби в Офісі президента про це знали, то запросили їх би до розробки.

Окрім того, президент нагадав, що за 30 років жоден з політиків найвищого рівня не порушував питання статусу олігархів, "мабуть тому, що багато говорити про себе – негарно й нескромно".

Також український лідер подякував всім критикам закону та звинуватив їх в тому, що вони працюють на олігархів та є "глибоко в матеріалі". Безпосередньо олігархам він порадив бути "прозорим бізнесом за сприяння держави, а не за рахунок держави, який фінансує благодійні проєкти, а не групку депутатів".

"Не можна володіти депутатами, міністрами й будь-якими іншими чиновниками. Цей законопроект – перше рішення за всі 30 років незалежності, яке демонструє наше ставлення до олігархічної системи. Він стверджує: так, в Україні є олігархи. Так, вони впливають на політику. І, так – цього більше не буде", – підкреслив Володимир Зеленський.

Що відомо про законопроєкт Зеленського про деолігархізацію

2 червня глава держави Володимир Зеленський вніс на розгляд українського парламенту проєкт закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".


Варто звернути увагу на те, що законопроєкт визначений президентом як невідкладний.

"Законопроєкт не порушує основоположних прав людей, які підпадають під визначення олігарха, а лише визначає коло цих осіб і встановлює правила їхніх прозорих взаємовідносин з представниками влади. Він, зокрема, регламентуватиме зустрічі та інші взаємовідносини представників органів влади з особами, які володіють значними активами", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, вказано, що цей документ має обмежений термін дії – 10 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?