Зеленський побував на передових позиціях ЗСУ на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський побував на передових позиціях ЗСУ на Харківщині

Зеленський побував на передових позиціях ЗСУ на Харківщині
Джерело:  online.ua

29 травня президент України Володимир Зеленський із робочим візитом прибув на Харківщину та побував на передових позиціях ЗСУ.

Джерело: Facebook-сторінка Офісу президента

Зеленський прибув на передові позиції ЗСУ на Харківщині

Харківщина. Передові позиції наших військових. Відчуваю безмежну гордість за наших захисників. Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України. Дякую кожному з вас за службу! - наголосив президент.

Голова держави також зустрівся з очільником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим.

Також він подивився на руйнування, які завдала Харкову та області Рф внаслідок регулярних обстрілів.

2229 зруйнованих будинків у Харкові та області. Усе відновимо, відбудуємо, наповнимо життям. У Харкові та в усіх інших містах і селах, куди прийшло зло, - зазначив президент.

Як свідчить, відео, оприлюднене ОП, президент наголосив на важливості відбудови інфраструктури. За його словами, будуть задіюватися і державні програми, але Зеленський закликав місцеву владу шукати європейські програми щодо будівництва житла, кредитні проєкти тощо.

Президент зауважив, що нові будинки потрібно зводити обов'язково з бомбосховищами та укриттями.

Голова Харківської ОВА поінформував Зеленського, що наразі 31% території області тимчасово окуповано, 5% було звільнено від російських загарбників.

За словами Синєгубова, наразі неможливо повністю обстежити деякі звільнені населені пункти, оскільки там тривають обстріли, провести повноцінне розмінування і розпочати відновлення критичної інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?