Зеленський пообіцяв кожній дитині відсоток від видобутку надр
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пообіцяв кожній дитині відсоток від видобутку надр

Зеленський пообіцяв кожній дитині відсоток від видобутку надр
Джерело:  online.ua

7 червня глава держави Володимир Зеленський публічно пообіцяв, що кожна українська дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр, а також звернув увагу на те, що за рішенням Ради національної безпеки і оборони почався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів. З такою заявою він виступив під час форуму "Україна 30. Екологія".

Джерело: Ютуб-канал "Всеукраїнський Форум Україна 30"

Зеленський: Кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр

"Перше питання - це надра України, їх використання. Довгий час ця галузь асоціювалась виключно з корупцією і незаконним видобутком. Останні 2 роки ми прагнемо запроваджувати зміни, які стануть точкою неповернення до такої ситуації. За рішенням РНБО, почався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів, зокрема пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і так званих "сплячих" ліцензій. Доступною всім стала геологічна інформація, а спецдозвіл на видобуток надр сьогодні можна придбати на відкритому аукціоні", - наголосив Володимир Зеленський.

За словами українського лідера, його команда робить усе можливе, щоб надра працювали на наші майбутні покоління, серед іншого, були основою для запровадження економічного паспорта українця.

"Коли кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр і зможе використовувати ці кошти на освіту, навчання в Україні", - зазначив глава держави.

Зеленський анонсував запровадження економічних паспортів

Варто зазначити, що ще в березні Володимир Зеленський також пообіцяв, що незабаром на персональному рахунку кожного неповнолітнього українця будуть накопичуватись кошти за користування та видобутку надр країни.

"Хочу повідомити, що незабаром ми запропонуємо механізм для втілення в життя однієї з моїх передвиборчих обіцянок – а саме про економічний паспорт українця. За ним усі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр України, що будуть накопичуватися на їхньому персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на здобуття вищої освіти", - пояснив президент

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?