Зеленський попередив Макрона про провокації Росії на ЗАЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський попередив Макрона про провокації Росії на ЗАЕС

Зеленський попередив Макрона про провокації Росії на ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові у вівторок увечері з лідером Франції Емманюелем Макроном обговорили ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський попередив Макрона про провокації Росії на ЗАЕС

Зеленський зазначив, що попередив Макрона про "підготовку окупаційними військами небезпечних провокацій на Запорізькій АЕС", і додав, що домовився тримати ситуацію "на максимальному контролі разом із МАГАТЕ".

Також лідери обговорили "виконання попередніх та досягли нових оборонних домовленостей" і ситуацію в Росії та на полі бою.

Після дій Пригожина весь світ побачив, що у Росії немає простору для маневрів на полі бою. А для нас, навпаки, відкривається вікно можливостей. Треба діяти рішуче – і військово, і політично. Тому дуже важливо, щоб саміт у Вільнюсі був результативним, – додав президент.

Що відомо про ситуацію на ЗАЕС

Нагадаємо, раніше у вівторок Збройні Сили України попередили, що росіяни найближчим часом можуть розпочати підготовку до провокацій на Запорізькій АЕС – на крівлях двох енергоблоків вони розмістили схожі на вибухівку предмети.

Російські пропагандисти вже заявили, що Україна начебто в ніч проти 5 липня збирається "атакувати ЗАЕС із застосуванням високоточної зброї і безпілотників-камікадзе".

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що в разі атаки Росії на Запорізьку атомну електростанцію її наслідки вплинуть на весь світ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?