Зеленський повідомив про початок евакуації цивільних з Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив про початок евакуації цивільних з Азовсталі

Зеленський повідомив про початок евакуації цивільних з Азовсталі
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що розпочалася операція з евакуації цивільних осіб із бункерів заводу "Азовсталь" у Маріуполі, за сприяння ООН.

Джерело: Твіттер Зеленського, ООН в коментарі AP

З Азовсталі евакуювали перших цивільних

Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу, - сказав президент.

ООН підтвердила, що просто зараз триває евакуація цивільних людей із «Азовсталі».

Прессекретар Органзіації з гуманітарних питань Савіано Абреу повідомив, що людей намагаються вивезти спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та в координації з українськими та російськими чиновниками.

Він назвав ситуацію «дуже складною» і додав, що наразі не розголошуватиме більше подробиць.

В ООН повідомили, що колона для евакуації мирного населення розпочалася в п’ятницю, пройшовши близько 230 кілометрів, перш ніж досягти заводу в Маріуполі в суботу вранці.

Раніше повідомлялося, що понад 50 цивільних прибули з Маріуполя до тимчасового центру для переміщених осіб у селі Безіменне у Донецькій області, яке перебуває під окупацією.

Людей доставили на автобусах з українськими номерними знаками у супроводі конвою російських військових та автомобілів з символікою ООН.

Офіційних підтверджень від влади цьому поки немає.

Також Маріупольська міськрада 1 травня повідомляла, що нині можлива евакуація мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя. Збір людей о 16:00 біля ТРЦ "Порт Сіті".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?