Зеленський пояснив, чому ветував Закон про виділення коштів на добудову музею Голодомору
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пояснив, чому ветував Закон про виділення коштів на добудову музею Голодомору

Зеленський пояснив, чому ветував Закон про виділення коштів на добудову музею Голодомору
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому ветував закон про виділення 573,9 млн гривень на завершення будівництва музею Голодомору.

Джерело: Верховна Рада

Стала відома позиція Зеленського щодо вето на добудову музею Голодомору

Обґрунтування президента України додали до картки законопроєкту у Верховній Раді.

Попри необхідність завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду, це не є першочерговою справою. Тому президент ветував законопроєкт 28 липня.

Зеленський зазначив, що наразі пріоритетним завданням є захист суверенітету та територіальної цілісності України.

Наразі першочерговим завданням та обов’язком держави є належне забезпечення національної безпеки і оборони для відсічі збройної агресії, насамперед потреб збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань в озброєння військовій та іншій техніці, продовольстві, речовому майні, інших матеріальних ресурсах, – наголосив він.

Кошти з резервного фонду мають бути спрямовані на захист України

Президент додав, що резервний фонд бюджету формується для здійснення непередбачених видатків. Зокрема до витрат, які не були передбачені під час формування бюджету.

Зважаючи на викладене вважаю, що зусилля усіх державних органів та органів місцевого самоврядування мають бути спрямовані на прийняття життєво необхідних рішень насамперед тих, що наближають перемогу України, тож пропоную закон відхилити, – завершив Зеленський.

Музей Голодомору будують вже кілька років. У 2017-му повертались до будівництва, але через пандемію та повномасштабне вторгнення його довелось призупинити.

Міністр культури та інформаційної політики ще кілька місяців тому в інтерв'ю говорив про завершення будівництва в листопаді цього року. Але знову ж таки лиш зараз Верховна Рада проголосувала про виділення коштів, а це вже якийсь пішов час. Всі, хто розуміється на будівництві, розуміють, що є технологічні процеси, які ти не можеш пришвидшити", – пояснювала Леся Гасиджак, теперішня очільниця Музею.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?