Зеленський пояснив важливість перемоги у битві за Бахмут
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пояснив важливість перемоги у битві за Бахмут

Зеленський пояснив важливість перемоги у битві за Бахмут
Джерело:  online.ua

На переконання українського лідера Володимира Зеленського, якщо Збройні сили не зможуть виграти битву за Бахмут, на Україну посилиться тиск щодо пошуку неприйнятних компромісів з командою російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: Associated Press

Чому важливо виграти битву за Бахмут - пояснення Зеленського

Якщо він (російський диктатор Володимир Путін – ред.) відчує трохи крові - відчує, що ми слабкі - він буде тиснути, тиснути, тиснути, - пояснив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, якщо наші сили вийдуть з Бахмута, то очільник Кремля миттєво зможе "продати цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану".

Президент також прогнозує, що у разі поразки в битві за Бахмут, український народ відчує втому та підштовхне до компромісу. Але наразі він не відчуває подібного тиску.

Експерт пояснив, чому контрнаступ у районі Бахмута є невигідним для ЗСУ

Як стверджує полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан, українцям не варто розраховувати на те, що українська армія розпочне свій масштабний весняний контрнаступ безпосередньо з Бахмута.

За його словами, це буде вкрай невигідне рішення для наших воїнів, адже у такому випадку їм доведеться рухатися вгору.

Світан звертає увагу на те, що мовиться про Донецький кряж, 300-350 метрів, що є найвищою частиною Донецької височини.

Виходити контрударами у бік центру Донецької агломерації — невигідно. Тому, цілком ймовірно, що наше командування натякало на контрнаступ на інших напрямках фронту. Можливо, йдеться про відсікання російського угрупування, яке зараз здійснює тиск на Бахмут — так зване попаснянське угрупування. Справді, може бути такий асиметричний удар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?