Зеленський представив програму "Здорова Україна" — до яких змін готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський представив програму "Здорова Україна" — до яких змін готуватися

Зеленський представив програму "Здорова Україна" — до яких змін готуватися
Джерело:  online.ua

22 червня під час всеукраїнського форуму "Україна 30" глава держави Володимир Зеленський вперше представив програму "Здорова Україна", яку його команда націлила на зміну способу життя кожного українця.

Джерело: "24 канал"

Зеленський закликає українців до здоровоо способу життя

“Здоровий і активний спосіб життя мають бути популярними, мають бути в тренді. Мають стати якщо не національною ідеєю, то принаймні невід'ємною частиною нашої ментальності й стилем життя усього нашого українського суспільства", - наголосив президент.

З яких частин буде складатися програма "Здорова Україна"

Перша складова програми – модель здорової школи, яка складається з 8 компонентів з метою зміцнення здоров'я учнів по всіх школах України.

Насамперед йдеться про зміну концепції уроків фізкультури, реформу шкільного харчування та здорове і смачне шкільне меню.

Окрім того, не забула команда Зеленського й про популяризацію спортивних секцій та гуртків й нові онлайн застосунки, якими можна користуватися під час занять.

"Будуть впроваджені й зміни, розраховані для найменших дітей. Все для того, аби зробити здоровий спосіб життя в Україні звичкою", - йдеться в повідомленні.

  Модель здорової школи / (Фото - скриншот)

З чого буде складатися програма для дорослих:

  • Для українських громадян віком від 55 років запровадять так звані медичні чекапи – повні медичні обстеження кожні 2 роки (а для деяких категорій щорівчно). Зеленський переконаний, що це допоможе виявляти хвороби на ранніх стадіях та рятувати життя громадян.

  • Ще одну складову програму націлили на створення активних парків та безкоштовних спортивних майданчиків по всій Україні – як і у містах, так і в маленьких селищах. На таких локаціях будуть таблички з QR-кодом. Відсканувавши його, ви перейдете на сайт, де можна обрати вправи різних комплексів та різної інтенсивності. Приємний бонус – займатися ви будете разом з українськими зірками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?