Зеленський прибув до Ватикану та зустрівся з Папою Римським — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув до Ватикану та зустрівся з Папою Римським — відео

Зеленський прибув до Ватикану та зустрівся з Папою Римським — відео
Джерело:  online.ua

Під час свого візиту до Італії президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Джерело: La Repubblica

Зеленський та Папа провели 40-хвилинну зустріч

Пресслужба Святого Престолу повідомила, що теми розмови Папи Франциска з президентом України Володимиром Зеленським «стосуються гуманітарної та політичної ситуації в Україні, спричиненої війною, що триває».

Понтифік «забезпечив свою постійну молитву, про що свідчать численні публічні заклики та безперервне благання Господа про мир, починаючи з лютого минулого року».

Обидва погодилися з необхідністю продовжувати гуманітарні зусилля для підтримки населення. Папа особливо підкреслив нагальну потребу в «людських жестах» по відношенню до найбільш вразливих людей, невинних жертв конфлікту.

Франциск подарував Зеленському невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру.

Натомість український президент подарував Папі Римському ікону Мадонни, написану на залишках бронежилета та картину «Втрата» про вбивство дітей під час війни.

Після зустрічі Зеленський написав, що вдячний увагу Папи до трагедії мільйонів українців.

Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором.

Також Зеленський розказав Папі про українську формулу миру як єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру та запропонував йому приєднатися до її реалізації.

Нагадаємо, що Зеленський перебуває в Римі, де зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні та президентом Серджіо Маттареллою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?