Зеленський призначив посла України в Китаї. Хто ним став
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський призначив посла України в Китаї. Хто ним став

Зеленський призначив посла України в Китаї. Хто ним став
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський призначив Павла Рябікіна на посаду нового посла України у Китайській Народній Республіці.

Джерело: сайт президента

Павло Рябікін став новим послом України в Китаї

Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна послом України в Китайській Народній Республіці. Відповідний указ розміщено на сайті глави держави.

Указ підписано 26 квітня 2023 року.

Призначити Рябікіна Павла Борисовича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Китайській Народній Республіці, — йдеться у документі.

Що відомо про Павла Рябікіна

Павло Рябікін закінчив Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «правознавство», здобув кваліфікацію «юрист-міжнародник», референт-перекладач німецької мови.Був членом Київської міської колегії адвокатів Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, працював юристом.

Протягом 2000-2005 років Рябікін був народним депутатом України, працював у комітеті Верховної Ради з питань правової політики, з 2002 року – голова підкомітету з питань господарського законодавства Комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій.

З 2005 по 2006 роки Рябікін був заступником міністра транспорту та зв’язку. Під час другої каденції (з 2012 по 2014 роки) він працював у Комітеті Верховної Ради з питань транспорту і зв’язку.Також Рябкін обіймав посади посла України в Данії, заступника голови Київської міської державної адміністрації, генерального директора Міжнародного аеропорту «Бориспіль». З 2020 року він очолював Державної митної служби України.

У листопаді 2021 року його призначили міністром із питань стратегічних галузей промисловості України. Напередодні парламентарі відправили у відставку його попередника Олега Уруського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?