Посол РФ втрутилась у вибори в Болгарії та публічно підтримала одного з кандидатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол РФ втрутилась у вибори в Болгарії та публічно підтримала одного з кандидатів

Посол РФ втрутилась у вибори в Болгарії та публічно підтримала одного з кандидатів
Джерело:  online.ua

Посол Росії в столиці Болгарії Софії Елеонора Митрофанова публічно підтримала проросійського кандидата під час виборів у країні, що є порушенням Віденської конвенції щодо правил дипломатичних та державних відносин.

Джерело:  EurActiv

Росія відкрито втручається у вибори в Болгарії 

Зазначається, що Митрофанова почала відкрито агітувати за лідера радикальної проросійської партії "Възраждане" Костадіна Костадінова.

Митрофанова довгий час викликала суперечки у Болгарії, яка бореться із сильними проросійськими настроями як у суспільстві, так і на політичному рівні, - зазначається у матеріалі видання.

На думку журналістів видання, подібні коментарі можуть розглядатись, як порушення Віденської конвенції, яка забороняє дипломатам з інших країн втручатись у внутрішні справи держав.

Якщо я болгарський виборець, розумію політику керівництва і розумію, що відбувається, то, напевно, проголосую або за "нікого не підтримую", або за Костадіна Костадінова, - нахабно заявила Митрофанова. 

Як в Болгарії відреагували на заяву посла РФ 

Заява російського дипломата викликала обурення в Болгарії, однак Митрофанова продовжила агітувати голосувати за проросійського кандидата.

Журналісти видання зазначають, що позиція російського посла безпрецедентна, адже жоден іноземний дипломат до цього не висловлював прихильності до когось з болгарських політиків.

У тому році глава політичного офісу прем'єр-міністра Кирила Петкова Олена Бориславова заявляла, що Росія платить мітингувальникам у країні 2 тис євро на місяць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?