Зеленський призначив виконувача обов'язків керівника СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський призначив виконувача обов'язків керівника СБУ

Зеленський призначив виконувача обов'язків керівника СБУ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський призначив тимчасовим виконувачем обов'язків керівника СБУ Василя Малюка замість відстороненого Івана Баканова.

Джерело: сайт президента України

Що відомо про Василя Малюка 

Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов'язки голови Служби безпеки України, - зазначається у відповідному указі, підписаному президентом.

Іван Баканов (Фото - wikimedia.org)

У 2005 році Малюк здобув вищу юридичну освіту в Національній академії Служби безпеки України за спеціальністю правознавство.

З 2001 року розпочав військову службу в органах державної безпеки. За час служби в регіональних управліннях СБУ обіймав посади від оперуповноваженого до заступника начальника управління - начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

З 2020 року обіймав посаду начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Має ряд відомчих відзнак і заохочень. Нагороджений нагрудними знаками СБУ "За відвагу" та "За доблесть".

Учасник бойових дій.

У березні цього року Зеленський присвоїв йому військове звання - бригадний генерал.

У той же час радник керівника ОП Михайло Подоляк прокоментував інформацію про ризик виникнення замороженого конфлікту в Україні.

За його словами, заморозка війни буде свідчити про ще більш криваве протистояння з кремлівськими окупантами у недалекому майбутньому.

Подоляк зазначив, що поразка кремлівської окупаційної армії є єдиним способом поставити крапку у цій війні.

За словами Подоляка, неможливо порівнювати масштаби Кореї та КНДР з масштабами України та Росії.

Різний контекст, різні масштаби. Будь-який "заморожений конфлікт" означатиме повернення війни за кілька років - більш підготовленої та кривавої. Єдиний спосіб поставити крапку у війні та відновити безпеку у Європі - звільнення українських територій і поразка Росії, - зазначив радник керівника ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?