Зеленський провів засідання РНБО щодо всеукраїнської перевірки військкоматів — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів засідання РНБО щодо всеукраїнської перевірки військкоматів — відео

Зеленський провів засідання РНБО щодо всеукраїнської перевірки військкоматів — відео
Джерело:  online.ua

Зеленський провів засідання РНБО щодо всеукраїнської перевірки військкоматів. Військовими комісарами призначатимуть бойових офіцерів.

Джерело: Офіс Президента України

Зеленський провів засідання РНБО щодо всеукраїнської перевірки військкоматів 

Під головуванням президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглядались питання перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Директор ДБР, голови СБУ та МВС, генеральний прокурор, голова Національного агентства з питань запобігання корупції та директор Національного антикорупційного бюро мали доповіді за результатами перевірки ТЦК.

Повідомляється, що правоохоронними органами були виявлені випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій.

Так, Зеленський повідомив про велику кількість випадків корупції у ТЦК.

Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», 33 підозри.
Обласні «воєнкоми», міські, районні, працівники ВЛК, інші посадові особи... Зловживання в різних областях: Донецькій, Полтавській, Вінницькій, Одеській, Київській, Львівській… Хтось брав готівкою, хтось – криптовалютою. Хіба що в цьому різниця – цинізм усюди однаковий.

Президент оголосив спільне рішення щодо перевірки військкоматів

Наші рішення такі. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – їм можна довірити цю систему комплектування.

У зв’язку з цим Радбез рекомендував головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Офісу Генпрокуратури спільно з НАЗК та ДБР рекомендовано вжити додаткових заходів із протидії вчиненню корупційних правопорушень посадовцями ТЦК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?