Зеленський прямо закликав ЄС до нових санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прямо закликав ЄС до нових санкцій проти Росії

Зеленський прямо закликав ЄС до нових санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час великого саміту рівня Україна - Євросоюз у Києві закликав європейських партнерів до введення нових санкцій проти Росії - цього разу за залучення до виборів у держдуму жителів ОРДЛО та Криму.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами державного лідера, офіційний Брюссель має ввести рестрикції проти всіх осіб, причетних до організації чи безпосередньо балотування на цих виборах, до яких залучили окуповані території.

“До санкційних списків мають потрапити всі, хто брав участь в організації та проведенні виборів до Державної думи Російської Федерації в окупованому Криму, місті Севастополі і тимчасово окупованих територіях України на Донбасі”, - оголосив Зеленський у вівторок, 12 жовтня.

Він звернув увагу на неможливість ігнорування порушення прав людей, які живуть в окупації.

Водночас президент нагадав, що Росія однозначно - сторона конфлікту на Донбасі. Відповідну тезу зафіксують у спільній заяві з представниками керівництву Євросоюзу.

“У мене вчора була розмова з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, й однією з ключових тем саміту була координація кроків України та ЄС для досягнення миру на сході нашої країни. Разом з ЄС ми єдині в тому, що відповідальність за відсутність прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі повною мірою лежить на РФ, яка, без сумніву, є стороною конфлікту, що буде сьогодні зафіксовано в спільній заяві”, - зауважив Зеленський.

Він додав, українська сторона вдячна європейському партнеру, який рік за роком пролонгує санкції проти РФ. Разом з тим політик вважає, що “необхідність у зміцненні санкційного тиску назріла давно”.

Санкції проти РФ

Напередодні перед самітом у Києві влада ЄС оголосила про продовження певних рестрикцій у відношенні російського агресора. Зокрема було розширено санкції за окупацію Криму з лютого-березня 2014 року. До санкційного списку додано ще 8 осіб.

Також Брюссель підтвердив пролонгування санкційного тиску за хімічну атаку в британському Солсбері та надання хімічної зброї сирійському режиму Башара Асада.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?