Зеленський раптово вирішив провести військовий парад в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський раптово вирішив провести військовий парад в Україні

Зеленський раптово вирішив провести військовий парад в Україні
Джерело:  online.ua

У середу, 21 жовтня, український глава Володимир Зеленський підписав указ №459/2020 про проведення військового параду в Україні. Президент запланував захід на День незалежності в наступному році. У документі доручено уряду призначити оргкомітет з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, а також вказано, что 24 серпня 2021 року пмає пройти парад військ в центрі Києва та інші урочистості за участю представників держвлади, органів місцевого самоврядування та іноземних держав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Відзначається, що Зеленський вирішив провести військовий парад в Україні на День незалежності в 2021 році, щоб досточно відсвяткувати історичний день. Він доручив Кабміну протягом місяця розробити план проведення заходу, спільно з Національним банком України виготовити і випустити в обіг ювілейну монету на честь 30-ї річниці незалежності України, а також організувати запрошення до участі в урочистостях з нагоди 30-ї річниці незалежності України представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори.

"Передбачити, зокрема, організацію та проведення 24 серпня 2021 року, на День Незалежності України: параду військ з нагоди 30-ї річниці незалежності України на вулиці Хрещатик та на Майдані в Києві", - йдеться в указі Зеленського.

Указ про проведення військового параду в Україні на День незалежності 2021 набуде чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, в 2020 році Україна в 29-й раз відзначала День Незалежності. Це національне свято було засновано в 1991 році після всеукраїнського референдуму. У цей день, за традицією, в Києві проводили військові паради та інші урочисті заходи за участю перших осіб країни. У 2020 році через пандемію коронавіруса проведення масових заходів було обмежено заходами безпеки, тому відбулися тільки два маршу - офіційна Хода ветеранів і неофіційний Марш захисників України. Військовий парад українська влада вирішила не проводити, зокрема, і через війну на Донбасі. Зеленський пояснював це рішення тим, що бойова техніка повинна бути на передовій, а не в мирних містах країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 21 жовтня український глава Володимир Зеленський підписав закон "Про розвідку", який є одним з проектів, необхідних для євроатлантичної інтеграції України. Цей документ розробили з урахуванням досвіду регулювання діяльності розвідувальних органів в країнах ЄС і НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?