Зеленський розгляне петицію про реєстровані партнерства в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розгляне петицію про реєстровані партнерства в Україні

Зеленський розгляне петицію про реєстровані партнерства в Україні
Джерело:  online.ua

Петиція про запровадження реєстрованих партнерств в Україні набрала понад 25 000 підписів. Тепер її має розглянути президент.

Джерело: Сайт Президента України

Зеленський відповість на петицію про реєстровані партнерства

На сайті президента петиція про реєстровані партнерства, зокрема й одностатеві, набрала необхідну кількість підписів. Тепер на неї має відповісти Володимир Зеленський.

До цього Міністерство оборони не підтримало законопроєкт, сказавши, що наразі не можна встановити кількість представників ЛГБТ у Збройних силах України.

Парламентський комітет молоді та спорту рекомендував ініціативу до ухвалення Верховною Радою у першому читанні.

Реєстровані партнерства в Україні

28 березня 2023 року на сайті Президента України з’явилася петиція, яка закликає підтримати запровадження одностатевих партнерств в Україні та законопроєкт № 9103 "Про інститут реєстрованих партнерств". Він впроваджуватиме партнерства для одностатевих та різностатевих пар.

У поясненні до петиції авторка вказала, що пари, які не хочуть або не можуть оформити шлюб не мають змоги отримати такі ж права, що й одружені.

Зокрема й пари ЛГБТ+ військових.

Також ці пари не можуть ухвалити рішення щодо лікування партнера, а у разі його загибелі, не можуть розпоряджатися тілом, отримати спадок за пільговими умовами чи отримати соціальний захист з боку держави.

Метою проєкту є створення в Україні інституту реєстрованих партнерств, що буде доступний як для одностатевих, так і для різностатевих пар.

Ухвалення цього проєкту як Закону розв'яже проблему правового статусу, прав та обов‘язків партнерів і партнерок, правовий режим їхнього майна, питання спадкування, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення одного з них тощо, – йдеться у петиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?