Зеленський розкрив власну альтернативу переговорам нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив власну альтернативу переговорам нормандської четвірки

Зеленський розкрив власну альтернативу переговорам нормандської четвірки
Джерело:  online.ua

Переговори щодо врегулювання війни на Донбасі опинилися в глухому куті, особливо це актуально для платформи Тристоронньої контактної групи. Одночасно з тим російська сторона вже тривалий період відкидає ідею проведення нового саміту лідерів країн “нормандської четвірки”, а от аргументує вона це відсутність прогресу нібито у виконанні попередніх домовленостей. Президент Володимир Зеленський допустив окремі переговори з колегами-лідерами у разі відсутності нової повноцінної зустрічі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію форуму “Україна. 30”, під час якого у вівторок, 9 березня, виступив лідер.

За його словами, він досі налаштований на організацію саміту.

“У будь-якому разу готується “нормандська зустріч”. Вона має бути. Я від себе скажу, і я це сказав нашим західним партнерам: буде зустріч у “нормандському форматі” - я знайду формат, коли зустрінуся з кожним із цих лідерів "нормандської четвірки". Як кажуть, якщо гора не йде до Магомета, то нічого страшного — значить, я зустрінуся з кожним окремо”, - оголосив Зеленський.

Він зауважив, що не планує відкладати вирішення такого питання.

Одночасно український президент звернув увагу на підвищення кількості збройних провокацій у зоні бойових дій на Донбасі після того, як Рада національної безпеки та оборони затвердила санкції проти олігарха Віктора Медведчука. Зокрема ті, що заблокували мовлення його телевізійних активів - “112 Україна”, ZIK, NewsOne.

“Я не хочу пов'язувати саме з цим, але ми бачимо, що це в один час відбувається”, - пояснив він.

Політик резюмував, вже у середу, 10 березня, Тристороння контактна група збереться на нове засідання. Утім, цей формат продовжує існувати у де-факто заблокованому стані, що підтверджували навіть у складі української делегації. Російська сторона вимагає прийняти для виконання розроблений у Кремлі план врегулювання війни, а до того моменту відмовляється будь-що узгоджувати. Саме таким чином у Москві бачать “переговорний процес”.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль блокує переговори з будь-яких надуманих причин, щоб змусити офіційний Київ піти на поступки. Тим часом окупаційний режим активно готує бойовиків до повномасштабних військових дій, а Росія стягує нову зброю і військову техніку в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?