Зеленський створив новий орган з розвитку бізнесу. ОП пояснив, чим він займатиметься
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський створив новий орган з розвитку бізнесу. ОП пояснив, чим він займатиметься

Зеленський створив новий орган з розвитку бізнесу. ОП пояснив, чим він займатиметься
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський затвердив створення Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва новим указом № 582/2020. Вона займатиметься координацією між бізнесом, громадськими об'єднаннями підприємців і державними органами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, очолила новий орган заступниця голови ОПУ Юлія Свириденко. У п'ятиденний термін їй належить внести пропозиції щодо персонального складу Ради.

Напередодні офіс провів перше засідання новоутвореного відомства, його учасником став Андрій Єрмак. Він закликав до швидкої організації роботи, це необхідно для розробки рішень з розвитку, які надійдуть як пропозиції президенту.

"Давайте працювати швидко, конкретно й ефективно… Настав час, коли треба зібрати всіх разом, почути всіх і напрацювати державницьке рішення, щоб люди в пандемію та непрості часи відчували, що влада ними опікується", - стверджує Єрмак.

Він додав, Рада необхідна для вибудування діалогу влади з підприємцями, виправлення помилок та подальшого розвитку.

"Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну – незаполітизовану – проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом з депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроєкти чи відповідні постанови Кабміну", - оголосила Свириденко.

Вона також пояснила, як саме функціонуватиме відомство.

"Рада буде працювати як дорадчий орган в Офісі Президента на регулярній основі. Ми кожного місяця будемо збиратися для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я думаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий", - заявила очільниця.

Вона нагадала, що в Україні 1,8 мільйона підприємців, які потребують допомоги.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський у понеділок, 21 грудня, поставив підпис на законопроєкті, що передбачає підтримку окремих галузей діяльності. Йдеться про напрямки культури, туризму, креативних індустрій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?