Зеленський та Путін планують відвідати Туреччину — Hürriyet
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Путін планують відвідати Туреччину — Hürriyet

Зеленський та Путін планують відвідати Туреччину — Hürriyet
Джерело:  online.ua

Турецькі ЗМІ повідомили, що президент України Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін відідають Туреччину після інавгурації Реджепа Тайїпа Ердогана 3-4 червня. Вони не будуть в країні одночасно.

Джерело: Hürriyet

Зеленський та Путін приїдуть до Туреччини

Кореспондентка Ханде Фірат із посиланням на джерела розповіла про те, що 3 червня у Туреччині відбудеться інавгурація новообраного президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Багато глав іноземних держав надали інформацію про участь у церемонії (інавгурації - ред.) в суботу. Путін відвідає Туреччину з окремим спеціальним візитом. Після Путіна до Туреччини приїде президент України Зеленський. Під час візитів Путіна та Зеленського, які пройдуть один за одним, обговорюватимуть перебіг війни і зерновий коридор.

Також там повідомили про подробиці телефонної розмови між президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом і президентом США Джо Байденом.

За словами Фірат, Байден сказав Ердогану: "Я вважаю, що втручання Заходу проти вас (у ваші справи - ред.) є несправедливим".

Зеленський поговорив з Ердоганом

29 травня Зеленський провів телефонні переговори з Ердоганом.

Впевнений, що наша подальша співпраця - України й Туреччини - на всіх рівнях зможе дати ще більше користі нашим людям та міжнародній стабільності. Безпека нашого регіону та всієї Європи, світова продовольча безпека, захист фундаментальних норм міжнародного права - це те, що ми робили, робимо й будемо робити разом, - сказав президент.

Нагадаємо, що 28 травня чинний президент Реджеп Тайїп Ердоган переміг у другому тури президентьких виборів, набравши 52,16% голосів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?