Зеленський озвучив нові деталі використання тисячі за вакцинацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський озвучив нові деталі використання тисячі за вакцинацію

Зеленський озвучив нові деталі використання тисячі за вакцинацію
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів, що українці, яким вже за 60 років, зможуть витратити отриману за вакцинацію від COVID-19 тисячу гривень вже у січні на різні соціальні потреби, зокрема й на придбання ліків.

Джерело: Twitter-сторінка Володимира Зеленського

Коли розпочнуться виплати за вакцинацію від COVID-19

Голова держави підкреслив, що виплата тисячі гривень тим, хто пройшов вакцинацію від COVID-19, розпочнеться вже з 19 грудня.

За словами Зеленського, кожен громадянин держави, який пройшов вакцинацію від коронавірусної хвороби, може розраховувати на державну підтримку.

Це простий і конкретний шлях підтримати і людей, і бізнес – через людей. Насамперед ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Креативний сектор – театри, музеї, кіно. А також транспортну сферу – авіацію та залізницю. Як результат – завдяки цьому українці молодшого віку матимуть приємний стимул, щоб ухвалити рішення про вакцинацію, - написав Зеленський на своїй сторінці в Telegram.

Голова держави підкреслив, що програма «єПідтримка» буде повністю виконана збоку уряду щодо вакцинованих громадян.

Як будуть виплачувати тисячу за вакцинацію

Буквально кілька днів назад в офісі президента заявили, що не збираються виплачувати гарантовану тисячу гривень за вакцинацію реальними грошима.

За словами представників офісу Зеленського, якщо тисячу виплачувати реальними грошима, неможливо буде проконтролювати їх використання.

Отримати обіцяну президентом Зеленським виплату зможуть лише ті, хто пройшов повний курс вакцинації. Чіткої схеми виплат в уряді ще немає, але вже можна стверджувати, що аж ніяк не йтиметься про отримання коштів "на руки". В Офісі Президента кажуть, що це буде певний ваучер, сертифікат або депозит на перелік товарів та послуг. Вичерпний список обіцяють оголосити найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?