Зеленський у Німеччині зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський у Німеччині зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем — відео

Зеленський у Німеччині зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем — відео
Джерело:  online.ua

14 травня президент України Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ відвідав Німеччину.

Джерело: Welt

Зеленський зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем

У Берліні Зеленський відвідав резиденцію президента Франка-Вальтера Штайнмаєра у палаці Бельвю.

Зеленський прибув до палацу у колоні автомобілів та зробив запис у гостьовій книзі. Після цього запланована розмова Федерального президента з українським президентом.

У найскладніший період сучасної історії України Німеччина довела, що є нашим справжнім другом і надійним союзником, рішуче стоячи на боці українського народу в боротьбі за захист свободи та демократичних цінностей. Разом ми переможемо і повернемо мир в Європу, - написав Зеленський у гостьовій книзі.

Він також особисто подякував Штайнмаєру за підтримку, написавши «Дякую, пане федеральний президент, за особисту підтримку України та гостинність» та німецькому народу за його "фантастичну солідарність".

Після цього канцлер Олаф Шольц прийняв Зеленського з військовими почестями в канцелярії. Після розмови сам-на-сам та ще однієї дискусії в малих групах запланована пресконференція.

Востаннє Зеленський був у Німеччині за кілька днів до початку повномасштабної війни на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому 2022 року.

Візит Зеленського до Берліна

Зеленський приземлився в Берліні трохи після півночі, після свого візиту до Італії.

Вже в Берліні. Зброя. Потужний пакет. протиповітряна. Реконструкція. ЄВРОПА. НАТО. Безпека, - написав Зеленський після півночі у Twitter.

Деталі його візиту до Німеччини заздалегідь офіційно не повідомлялися. Поліція оголосила про посилені заходи безпеки та перекриття руху, особливо навколо урядового кварталу Берліна.

Також під час візиту президента та український народ мають вшанувати в Аахені премією імені Карла Великого за заслуги в європейській єдності.

Заплановані промови Шольца, президентки Комісії ЄС Урсули фон дер Ляєн та прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького. Очікувалося, що канцлер і Зеленський летітимуть разом із Берліна до Аахена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?