Зеленський ветував ще один спірний законопроєкт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський ветував ще один спірний законопроєкт

Зеленський ветував ще один спірний законопроєкт
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський ветував та повернув на доопрацювання законопроєкт 5253-1 про фінансові звіти політичних партій.

Джерело: сайт  ВРУ, Громадський рух  "Чесно"

Зеленський ветував закон про фінзвіти партій

"Пропозиції президента враховують всі три пункти звернення від громадськості. Це означає, що у разі оперативної реакції парламентарів до 28 лютого 2022 року політичні партії будуть зобов'язані подати до НАЗК всі фінансові звіти, які не подавали ще з березня 2020 року, тобто майже за два роки. Надалі звітування повернеться у звичне річище – і наступні звіти політсили подаватимуть щоквартально", - йдеться в повідомленні Громадського руху "Чесно".

За словами активістів, якщо народні обранці підтримають пропозиції президента країни, то з тексту законопроєкту виключать обидві корупціогенні норми.

Окрім того, глава держави запропонував виключити із тексту документу пропозицію про виділення з держбюджету додаткових грошей на фінансування політичних сил (що важливо розуміти, раніше народні обранці пропонували виділити гроші, які партії недоотримали за 2019 рік – ред.).

Також Володимир Зеленський озвучив пропозицію повернутися до ідеї, що рішення про ухвалення чи відмову від державного фінансування може приймати і з'їзд партії, і парламентська фракція – шляхом збору підписів більшості членів. Як уже згадувалося, під час розгляду закону у другому читанні народні обранці цю пропозицію проігнорували.

"У 2020-2021 роках парламентські партії отримали з держбюджету майже 1,5 мільярда гривень як фінансування статутної діяльності та компенсації за витрати на виборчу кампанію. Втім, куди саме витрачаються ці кошти, платники податків не знають, оскільки партії користуються правом не подавати фінзвіти до НАЗК", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?