Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів. Під час війни Конституцію змінити заради цього не можна, проте Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути питання про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства.

Джерело: сайт петицій

Зеленський звернувся до прем'єра щодо легалізації цивільного партнерства

Електронну петицію за «Легалізація одностатевих шлюбів» підтримали понад 25 тисяч громадян.

Дякую усім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію. У сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для усіх громадян. Кожен громадянин є невіддільною частиною громадянського суспільства, на нього поширюються усі права і свободи, закріплені в Конституції України, - написав президент.

Зеленський зазначив, що усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах.

Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (стаття 21 Конституції України). Сімейним кодексом України визначено, що сім'я є первинним та основним осередком суспільства. Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.

Фото - скріншот

Зазначається, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка і в умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не може бути.

Водночас Уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини.

Відповідно до статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?