Зеленський відреагував на вимогу українців щодо звільнення Татарова
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відреагував на вимогу українців щодо звільнення Татарова

Зеленський відреагував на вимогу українців щодо звільнення Татарова
Джерело:  online.ua

6 липня глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію з вимогою звільнення заступника керівника його Офісу Олега Татарова – президент країни заявив, що звільняти заступника Андрія Єрмака не буде, попри вимоги українських громадян.

Джерело: відповідь на петицію щодо звільнення Олега Татарова

Зеленський заявив, що не буде звільняти Татарова

Український лідер звернув увагу на те, що "ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством".

Окрім того, глава держави наголосив, що органи державної влади можуть діяти лише "на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України".

Володимир Зеленський продовжує стверджувати, що його Офіс керується документами, які визначають вище сказане.

На рішення українського лідера миттєво відреагував автор петиції, очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Активіст звернув увагу на те, що таким чином глава держави відмовився звільняти Татарова, аргументуючи це тим, що "ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством".

Антикорупціонер вирішив нагадати, що Володимир Зеленський багато разів користувався цим правом. Окрім того, Віталій Шабунін також звинуватив президента України у відмазуванні Олега Татарова від покарання за злочин, які розслідувало НАБУ.

Нагадаємо, Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов’язків ще 21 грудня минулого року. Своє рішення він пояснив тим, щоб не допустити конфлікту інтересів і будь-якого тиску на правоохоронні органи під час розслідування корупційної справи з його участю. Татарів тоді звернув увагу на те, що озвучені звинувачення стосуються періоду його роботи в приватному бізнесі задовго до призначення на посаду в державній сфері.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?