Зеленський вирішив звернутися до миротворців ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вирішив звернутися до миротворців ООН

Зеленський вирішив звернутися до миротворців ООН
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський вирішив привітати з професійним святом учасників та ветеранів миротворчих операцій ООН. В нашій країні та у всьому світі День миротворців ООН відзначають 29 травня.

Джерело: сайт Офісу прзидента України

Зеленський привітав українських миротворців ООН зі святом

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що мир без перебільшення є найціннішим словом у сучасному світі.

"Ми пишаємося усіма, хто у складі військових контингентів, поліцейських сил та цивільного персоналу місій ООН захищає мир у різних регіонах планети. Низка операцій за участю українців стала справжніми історіями успіху... Особливо приємно, що ООН та народи тих країн, де розгорнуті місії з українськими "блакитними шоломами", шанують їхній внесок у забезпечення міжнародного миру та безпеки, їхні високі професійні якості та готовність прийти на допомогу і захистити населення у зоні відповідальності, навіть ціною власного життя або здоров’я", - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський наголосив, що українські громадяни з вдячністю і невимовним сумом згадують та вшановують героїв, які загинули під блакитним прапором Організації Об’єднаних Націй.

Українці прекрасно усвідомлюють, наскільки важливим є завдання щодо забезпечення сталого миру там, де продовжуються запеклі збройні конфлікти та загарбання чужих територій.

"Попри агресію Росії проти України та тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим і окремих районів Донецької та Луганської областей, ми залишаємося відданими діяльності з підтримання миру під егідою ООН. Наш внесок у справу утвердження міжнародної безпеки посилюватиметься й надалі. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, добробуту та успіхів у виконанні важливих завдань із забезпечення мирного існування та захисту життя людей", - підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?