Зеленський виступив на екстреному засіданні Радбезу ООН через псевдореферендуми РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський виступив на екстреному засіданні Радбезу ООН через псевдореферендуми РФ

Зеленський виступив на екстреному засіданні Радбезу ООН через псевдореферендуми РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив на екстреному засіданні Ради безпеки ООН. Президент закликав до повної ізоляції РФ, оскільки Росія намагається анексувати території України, де проводить "референдуми", за "кримським сценарієм".

Джерело: Суспільне

Зеленський виступив на РБ ООН

Визнання Росією результатів цього так званого "референдуму" на окупованих територіях означатиме, що з Путіним більше немає про що говорити, - сказав він.

Зеленський нагадав, що минулого тижня презентував Генеральній Асамблеї ООН формулу миру.

Росія відреагувала на цей шлях до миру і оголосила мобілізацію. Крім того, Росія навмисне фокусує свою мобілізацію на саме корінних народах. Це не лише народи з Кавказу та Сибіру, все робиться для того, щоб мобілізувати якомога більше чоловіків саме корінних народів.

Така ж ситуація спостерігається в Криму з кримськими татарами.

Перед очима всього світу Росія проводить ці псевдореферендуми на окупованих територіях України. Людей змушують заповнити якісь папірці, погрожуючи їм зброєю.

Зеленський підсумував, що окупанти визначили результати "референдумів" заздалегідь.

Анексія захоплених територій — це найгірше порушення хартії ООН. Це спроба вкрасти територію в іншої держави, спроби стерти норми міжнародного законодавства. Це дуже цинічна спроба змусити чоловіче населення на окупованих територіях України мобілізуватися до російської армії для того, щоб відправити їх боротися проти своїх же власних земляків, — зауважив він.

Відтак Зеленський закликав повністю ізолювати Росію та позбавити її права вето.

Держава не може залишатися постійним членом Ради Безпеки ООН із правом вето, якщо ця держава створює і впроваджує політику геноциду просто зараз, лише за крок до радіаційної катастрофи, водночас погрожуючи ядерними ударами. Росію слід виключити з усіх міжнародних організацій, — наголосив глава держави.

Також президент закликав запровадити нові антиросійські санкції.

Будь-які кримінальні дії Росії для нас нічого не міняють. Ми не будемо підпорядковуватись діями терористів, — підсумував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?