Зеленський висунув жорстку вимогу мережам АЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висунув жорстку вимогу мережам АЗС

Зеленський висунув жорстку вимогу мережам АЗС
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський вимагає у найбільших мереж автозаправних станцій більш активно знижувати ціни на бензин і дизпальне. Під час наради з представниками ринку український лідер обговорив питання зниження цін на пальне на українських АЗС і детінізації ринку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Ми звертаємося до вас з пропозицією більш активно відреагувати на зміцнення курсу і відповідно зменшити ціну на бензин. Не надати знижки, а [знизити ціну] на табло", – заявив глава держави.

Варто зазначити, що заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Ніколайчук в ході наради підкреслив, що останнім часом ціни на бензин і дизельне пальне почали знижуватися. Окрім того, наразі спостерігається тенденція зміцнення курсу гривні, тому пальне буде продовжувати дешевшати.

Варто звернути увагу на те, що АЗС повинні більш істотно зменшувати ціни на пальне, але замість цього вони нарощують виплати за бонусними програмами.

За словами заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів, реальна ціна на пальне відчутно відрізняється від ціни, яку встановлюють компанії відповідно до програм лояльності.

Що цікаво, представники компаній–учасниць паливного ринку відзначили проблему нелегальних АЗС. За їхніми даними, майже 25% автозаправних станцій працюють поза законом. Також діють нелегальні нафтопереробні заводи. Український лідер  пообіцяв активно боротися з нелегальним ринком і вже найближчим часом провести з правоохоронними органами нараду на цю тему.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно аналітики авторитетного видання Bloomberg повідомили неймовірну новину. За їхніми словами, в поточному році курс української гривні відносно долара підвищився на 19%. Таким чином гривня стала першою у рейтингу валют, які найбільше виросли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?