Зеленський вперше оцінив ймовірність нападу "Вагнера" на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вперше оцінив ймовірність нападу "Вагнера" на Київ

Зеленський вперше оцінив ймовірність нападу "Вагнера" на Київ
Джерело:  online.ua

На переконання українського лідера Володимира Зеленського, перекидання групи "Вагнер" у Білорусь наразі не може серйозно загрожувати Україні та Києву. З такою заявою він виступив після переговорів із президентами Польщі та Литви Анджеєм Дудою та Гітанасом Науседою.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Чи нападе Вагнер на Київ — прогноз Зеленського

Я не можу сказати, наскільки вони (вагнерівці - ред.) комусь загрожуватимуть на території Білорусі, тому що вважаю, що контингент цей буде не дуже великий, - зазначив глава держави.

Зеленський також нагадав про те, що дуже багатьох найманців "Вагнера" ліквідували українські воїни, тому на Москву пішло порівняно небагато з них.

Український лідер звернув увагу на те, що ситуація на півночі країни "незмінна і контрольована" і повторення вторгнення неможливе.

Усе-таки в нас потужна, сучасна армія. І не на словах, - наголосив Володимир Зеленський.

Звідки взялися чутки про можливий напад вагнерівців на Київ

25 червня ексглава Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт почав бити на сполох.

На його переконання, бійці ЗСУ повинні готуватися до можливого нападу на Київ "вагнерівців" на чолі з Євгеном Пригожиним, який після спроби заколоту начебто виїхав у Білорусь.

Якщо він (Пригожин — ред.) зберіг довкола себе боєздатні сили, то знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва. Росія цілком може використати ПВК "Вагнера" для чергової спроби взяти Київ. Відлуння вчорашніх подій буде відчуватися ще досить довго – зазначив Річард Даннатт.

Ймовірність нападу "Вагнера" на Київ оцінив начальник штабу Російського добровольчого корпусу Олександр "Фортуна".

Відкриття якогось другого фронту, або захід ЧВК з боку Білорусі, де все з українського боку надійно укріплено, підірвано всі мости, все заміновано, там постійно перебуває на бойовому чергуванні досить багато особового складу, різних частин, військових формувань, це буде зовсім сумно і я не думаю, що є такий варіант. Тобто це просто просто безглуздо, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?