Зеленський вперше прокоментував розмову з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вперше прокоментував розмову з Байденом

Зеленський вперше прокоментував розмову з Байденом
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський стверджує, що дуже задоволений телефонними перемовинами з очільником Білого дому Джозефом Байденом. Також президент прокоментував виправлення пресрелізу щодо підтримки Байденом бажання України отримати План дій щодо членства в НАТО.

Джерело: "УП"

Зеленський розповів, про що розмовляв з Байденом

"Вчора у мене була чудова розмова з президентом Байденом. Чітка, предметна, по суті. Я дуже задоволений підсумками бесіди і перспективами подальшого довірчого особистого спілкування. Джо Байден буквально запевнив мене в повній і безумовній підтримці України.У нас об'ємний двосторонній порядок денний і ми його детально обговоримо в кінці липня в США. Тет-а-тет. У нас багато найважливіших питань для обговорення – безпека, територіальна цілісність, економіка, енергетика, прямі інвестиції, технології, співпраця в оборонній сфері", - розповів український лідер.

Окрім того, президент прокоментував заяву Джо Байдена про ПДЧ в НАТО. На переконання Володимира Зеленського, слова – не важливі, а важливі конкретні вчинки.

"Отримає Україна, нарешті, ПДЧ чи ні – це питання бажання лише самого Альянсу. Якщо отримає – значить, нас там дійсно бачать. Якщо не отримає – це теж цілком конкретна відповідь", – відповів глава держави.

За словами Володимира Зеленського, значно важливіша максимально ефективна реформа Збройних сил України, оскільки саме вона залишається найбільшою гарантією миру в нашій країні і гарантією захисту кожного громадянина.

Як уже згадувалося раніше, телефонні переговори президентів Джо Байдена з Володимиром Зеленським відбулася 7 червня з ініціативи офіційного Вашингтону.

Як стверджують журналісти, раніше команда американського лідера розглядала можливість запросити Зеленського у Білий дім для зустрічі з Байденом до саміту президентів США та Росії, однак відмовилася від цієї ідеї після скандалу навколо "Нафтогазу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?