ЗМІ оприлюднили нові докази тиску Трампа на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ оприлюднили нові докази тиску Трампа на Зеленського

ЗМІ оприлюднили нові докази тиску Трампа на Зеленського
Джерело:  online.ua

Американським журналістам із видання CNN вдалося отримати аудіозапис телефонної розмови в липні 2019 року між, як стверджується, колишнім адвокатом експрезидента Дональда Трампа Руді Джуліані, американським дипломатом Куртом Волкером і Андрієм Єрмаком, який тоді був помічником українського лідера Володимира Зеленського.

Джерело:  CNN

Опубліковані нові докази тиску команди Трампа на Зеленського

За словами журналістів, Джуліані жорстко тиснув і умовляв Кабінет міністрів в 2019 році розслідувати необґрунтовані змови проти тодішнього кандидата Джо Байдена.

Окрім того, вказано, що цей дзвінок був передвісником "скандальної розмови" Трампа із Зеленським, після якої всі заговорили про можливість імпічменту Трампа.

"Дзвінок почався з того, що Джуліані пояснив кілька заплутаних теорій змови про дипломатичні угоди Байдена в Україні і нібито втручання України в вибори США 2016 року. Джуліані просував багато з цих теорій навіть після того, як Волкер попередив його, що українські чиновники, які постачали йому інформацію, не заслуговують на довіру, і сказав, що корупційні претензії до Байдена "просто не заслуговують на довіру", згідно з свідченнями Волкера під час розслідування". - йдеться в повідомленні.

Також адвокат Трампа наполягав, щоб Зеленський публічно оголосив про розслідування можливої корупції Байдена в Україні і заявив про те, що офіційний Київ втрутився у вибори 2016 року, щоб нашкодити Трампу.

Джуліані і Волкер почали обіцяти, що публічне оголошення може розчистити шлях для візиту Зеленського в Штати.

Що важливо розуміти, під час переговорів Єрмак терпляче слухав і намагався перенаправити розмова на офіційні дипломатичні питання. Однак він все-таки натякнув співрозмовника, що він буде працювати, щоб рухатися вперед в "розслідуваннях".

"Я абсолютно впевнений, що як тільки будуть затверджені дати майбутнього візиту президента Зеленського в США, я готовий особисто взяти на себе контроль над підготовкою...І, звичайно, я буду готовий приїхати, і ми можемо (бути), особисто сісти (сісти) і детально обговорити всі питання, все це розслідування, яке ви перерахували в нашій бесіді", - відповів Єрмак Волкеру та Джуліані.

За словами журналістів, Джуліані і Волкеру сподобалося те, що вони почули.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?