У справі поплічника Трампа вилучили його електронне листування з Луценком, Насіровим й Левіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У справі поплічника Трампа вилучили його електронне листування з Луценком, Насіровим й Левіним

У справі поплічника Трампа вилучили його електронне листування з Луценком, Насіровим й Левіним
Джерело:  online.ua

Розслідування прокуратури Нью-Йорка проти колишнього адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані призвело до вилучення доказів з електронної пошти трьох відомих в Україні осіб — Юрія Луценка, Романа Насірова, Олександра Левіна.

Джерело: Bloomberg

Згідно з уточненими даними, імена українських колишніх посадовців відредагували у матеріалах справі, однак це редагування не дозволило повністю сховати первинні фамілії. Адвокат Лева Парнаса, одного з соратників Джуліані, підтвердив видимість імен під час перегляду в текстовому редакторі.

Юрист пояснив, докази разом з іншими матеріалами у справі вилучили агенти Федерального бюро розслідувань ще 28 квітня, коли відбулися обшуки в будинку й офісі Джуліані. Ці слідчі дії були проведені через потенційні кримінальні порушення в Україні.

Згідно з уточненням агентства Reuters, Юрій Луценко в коментарі оголосив, що не володіє новинами, а також що він “не спілкувався з Джуліані ні телефоном, ні поштою”.

Прокуратура намагається встановити, що порушив законодавство щодо лобіювання Джуліані, коли працював на Трампа й діяв фактично у статусі незареєстрованого іноземного агента.

Водночас згаданий Лев Парнас та з ним ІГор Фруман, близькі до Джуліані люди українського походження, працювали над організацією контактів між цим адвокатом Трампа й колишніх генеральних прокурорів Віктора Шокіна та Юрія Луценка. Ті своєю чергою на зустрічах надали американській стороні компромат на Джо Байдена напередодні виборів.

З Джуліані Луценко зустрічався у Нью-Йорку. Вони тоді обговорювали американську пані посла Марі Йованович, відзначали її “деструктивну позицію в Україні”, а також торкнулися теми ймовірності кримінальної справи проти Байденів у Києві.

Палата представників Конгресу США ще торік оприлюднила частку листування Парнаса, наприклад, з Луценком. Останній наполягав на відкликанні назад до США пані Йованович. Він дорікнув дипломатці критикою рішень офіційного Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?