Зеленський вразив ЄС сміливою пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вразив ЄС сміливою пропозицією

Зеленський вразив ЄС сміливою пропозицією
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський звернув увагу на те, що для України зараз дуже зручний момент для вступу в Європейський Союз після виходу Великої Британії із блоку. З такою гучною заявою він виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Ми бачимо своє майбутнє у ЄС. Що має зробити ЄС? Просто взяти Україну в ЄС, це дуже складні речі, хоча це дуже прості рішення. Ми підписали угоду про асоціацію, ми підтримуємо курс в ЄС, але ми повинні розуміти, що не тільки Україна повинна і хоче в ЄС. Багато країн ЄС нас підтримують і бачать майбутнє України в ЄС поруч з собою, як рівноправного партнера. Але Європейський Союз, деякі країни ЄС, також повинен хотіти залучити Україну в ЄС", - наголосив український президент.

За словами Зеленського, питання не в тому, коли ми будемо в ЄС. Питання - який статус буде в України в ЄС, яке буде ставлення до нашої країни.

"Ставлення як до потужного гравця, як до країни, яку поважають, чи на яку дивляться зверху вниз? І мені здається, що зараз дуже зручний момент. Одна велика країна зробила exit, можливо для України настав час зробити enter", - зазначив глава української держави.

Що важливо, нещодавно віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявляв, що України стане членом НАТО раніше, ніж вступить до Євросоюзу. Він також додав, що через 5 років Україна планує досягти повної взаємосумісності з Альянсом і отримати політичне рішення НАТО про початок процедури вступу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу виступила  з важливою заявою, а також озвучила нові вимоги до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?