Зеленський ввів санкції проти атомної галузі РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ввів санкції проти атомної галузі РФ

Зеленський ввів санкції проти атомної галузі РФ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти атомної галузі країни-агресорки Росії.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський запровадив санкції проти атомної галузі Росії

Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії. Це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі. Сенс наших кроків також у тому, щоб підтримати зусилля наших дипломатів по розширенню глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії, - заявив глава держави.

Окрім того, Володимир Зеленський звернув увагу міжнародної спільноти на те, що Російська Федерація – це єдина держава у світі, яка віддає накази своїм солдатам обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів.

Ба більше, український лідер нагадав, що російські ракети дуже багато разій йшли за траєкторіями над ядерними об’єктами України.

Також держава-терорист використовує атомну галузь як один з елементів зовнішньої експансії для тиску на інші держави, для створення відповідних загроз суверенітету інших держав. Усе це достатні причини, щоб і атомна галузь Росії була під глобальними санкціями. І ми працюємо над цим із нашими партнерами, - наголосив Володимир Зеленський.

Україна неодноразово закликала партнерів ввести санкції проти атомної енергетики РФ

23 січня глава МЗС Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу в Раді міністрів закордонних справ ЄС закликав припинити співпрацю з Росією в галузі атомної енергетики та запровадити санкції проти "Росатому".

Після цього угорський лідер та поплічник Путіна Віктор Орбан почав стверджувати, що його країна накладе вето на будь-які можливі санкції ЄС проти російської атомної енергетики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?