Зеленський заборонив діяльність проросійських партій в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заборонив діяльність проросійських партій в Україні

Зеленський заборонив діяльність проросійських партій в Україні
Джерело:  online.ua

14 травня український лідер Володимир Зеленський підписав законопроєкт про заборону проросійських політичних партій в Україні.

Джерело: сайт  Верховної Ради

Зеленський підписав закон про заборону проросійських партій

Як уже згадувалося раніше, законопроєкт №7172-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій був зареєстрований у Верховній Раді28 березня.

Український парламент заборонив діяльність проросійських партій в нашій країні 3 травня - це рішення рідтримали 330 народних обранців.

6 травня документ було направлено на підпис Володимиру Зеленському.

Глава держави повернув закон зі своїм підписом 14 травня.

Що важливо розуміти, ініціатива набуде чинності з дня, наступного після його опублікування.

Таким чином заборонено партії, діяльність яких спрямована на виправдовування, підтримку чи заперечення збройної агресії Росії проти України, прославляння, виправдання дій і бездіяльності осіб, які здійснювали або здійснюють збройну агресію проти України, а також називання представників окупаційної адміністрації РФ "повстанцями", "ополченцями", "ввічливими людьми" тощо, - йдеться в повідомленні.

Як відомо, офіційна Москва мала вплив на частину політичних сил в Україні, вони схиляли виборців до підтримки російської політики і курсу на РФ, а також могли бути спільниками країни-аресора. Насамперед йдеться про "Партію регіонів" та "ОПЗЖ".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?