Зеленський закликав міжнародну спільноту до посиленого тиску на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав міжнародну спільноту до посиленого тиску на Росію

Зеленський закликав міжнародну спільноту до посиленого тиску на Росію
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир зеленський звернувся до міжнародної спільноти із закликом про посилення спільного тиску на Росію через довготривалу агресивну війну.

Джерело: Офіс президента

За оприлюдненими даними, у четвер, 10 червня, державний лідер провів зустріч з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо, той знаходиться з офіційним візитом в Україні.

Перш за все сторони обговорили поточну ситуацію на сході України. Зеленський проінформував італійського дипломата про ситуацію з безпекою.

“Він наголосив на важливості посилення подальшого міжнародного тиску на РФ, яка наразі відвела лише незначну частину сил і засобів від українських кордонів та продовжує блокувати прогрес у мирному врегулюванні”, - наголосили в ОП.

Зеленський виступив зі словами подяки до офіційного Риму, який завжди підтримував український суверенітет, територіальну цілісність держави та різні напрямки її розвитку.

“Зі свого боку Луїджі Ді Майо запевнив у повній підтримці з боку Італії суверенітету й територіальної цілісності України. Відбувся обмін думками з актуальних питань порядку денного в контексті найближчих міжнародних заходів, зокрема самітів країн “Групи семи” (G7) і НАТО. Володимир Зеленський зазначив, що реалізація проєкту “Північний потік – 2” є насамперед безпековим викликом для України та Європи”, - додали в адміністрації на Банковій.

Український президент звернув увагу на небезпечність “Потоку”, а єдиним європейським інтересом має бути недопущення будівництва газогону.

Також сторони обговорили сьогоденний прогрес України у процесах євроатлантичної та європейської інтеграції.

Врегулювання на Донбасі

Нещодавно Зеленський виступив з пропозицією про спільні переговори щодо врегулювання ситуації в державі, які б поєднали одразу кілька процесів. Йдеться про поєднання у форматі врегулювання війни на сході, а також деокупацію захопленого Росією Криму та процес будівництва газогону “Північний потік-2”.

Він вважає, підхід можна поєднати із самітами у “нормандському форматі”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?