У Кабміні пояснили, до чого веде російська паспортизація в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні пояснили, до чого веде російська паспортизація в ОРДЛО

У Кабміні пояснили, до чого веде російська паспортизація в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

На рівні українського уряду російську паспортизацію в ОРДЛО назвали одним з головним свідчень про те, що Кремль насправді не має наміру припиняти збройне протистояння на сході.

Джерело: Укрінформ

За словами заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігоря Яременка, плани з врегулювання в офіційної Москви існують виключно на словах.

“Остання риторика, яка демонструвалася Російською Федерацією, і дії, які демонструвалися Російською Федерацією, вони абсолютно протилежні, й та сама прискорена паспортизація на Донбасі - це абсолютно чіткий сигнал до того, що Російська Федерація не має жодного наміру завершувати цей конфлікт і якось його врегульовувати”, - пояснив посадовець.

Яременко звернув увагу на останні два роки, під час яких російський агресор намагався надзвичайно активно розхитувати ситуацію всередині України, посіяти розбрат і розділити людей. Утім, такі цілі не досягли кінцевого результату, вважає він.

Водночас заступник міністра зауважив, у майбутньому РФ продовжить шукати “нові методи роботи на українській шахівниці”.

Паспортизація в ОРДЛО

Активна видача російських паспортів на окупованих територіях триває кілька останніх років. За інформацією Кремля, таке “громадянство” отримали вже близько півмільйона осіб.

Водночас на рівні Кабміну пояснили, що офіційний Київ не вважає винних у такій ситуації громадян, які мешкають в ОРДЛО. Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков наголосив, що агресор не залишає нікому вибору.

“Люди змушені брати ті паспорти, тому що вони є заручниками, це їх спосіб споживання там… Коли відбудеться деокупація, у них буде право вільного вибору, що робити з тим паспортом. Задекларувати, що вони від нього відмовляються – визнають тільки українське громадянство... Можливо, хтось вирішить, що хоче бути громадянином Росії — має право — це його життя, будь ласка. Тоді визначайтеся, що ви робите з українським паспортом”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?