Зеленський закликав Захід прискорити передачу озброєнь Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський закликав Захід прискорити передачу озброєнь Україні

Зеленський закликав Захід прискорити передачу озброєнь Україні
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, наразі дуже важливо, аби західні партнери прискорили надання допомоги Україні, особливо у питанні передачі озброєнь.

Джерело: спільний брифінг Зеленського з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас

Захід повинен прискорити передачу озброєнь Україні 

Важливо, щоб усі наші партнери зараз були максимально рішучими. Що важливо, я хотів би підкреслити, максимально швидкими в постачанні обіцяної допомоги, особливо зброї, - підкреслив Зеленський.

Зеленський відзначив, що прискорення поставок допоможе наблизити завершення війни на території України, звільнити нашу землю й відновити повну силу міжнародного права.

НАТО має прийняти сміливі рішення щодо України 

Зеленський зазначив, що Альянс має прийняти абмітне рішення щодо членства України.

За його словами, на зустрічі з Каллас було обговорено очікування від майбутнього саміту НАТО, який пройде 11-12 липня у столиці Литви - Вільнюсі.

Зараз саме час, коли Альянс потребує амбітних рішень. Надійна безпека в Європі може грунтуватися лише на повній визначеності у відносинах на східному фланзі НАТО, передовсім у відносинах між Україною і НАТО, - наголошує президент.

Зеленський заявив, що Альянсу необхідно прийняти позитивне політичне рішення щодо вступу України.

Я дякую Естонії за підтримку саме такого посилення НАТО. Якщо поглянути в перерахунку на душу населення, то допомога для нашого захисту від Естонії - одна з найбільших у світі, - підкреслив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?