Більш жорсткі санкції проти РФ прискорять перемогу України — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Більш жорсткі санкції проти РФ прискорять перемогу України — Зеленський

Більш жорсткі санкції проти РФ прискорять перемогу України — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський переконаний, що посилення санкцій проти Росії може сприяти значному прискоренню перемоги України у розв'язаній Кремлем злочинній війні.

Джерело: звернення глави держави

Потужні санкції проти Росії прискорять перемогу України 

Зеленський зазначив, що 22 квітня ухвалив рішення РНБО щодо запровадження нових санкцій проти Росії.

Нові санкції, за словами глави держави, спрямовані на військово-промисловий комплекс країни-агресорки.

Обмеження запровадили проти 322 компаній, серед яких виробники зброї, комплектуючих тощо.

У окремих санкційних списках значаться юридичні та фізичні особи з РФ, причетні до агресії злочинної армії РФ в Україні та обходу антиросійських санкцій, введених раніше.

 Президент зазначив, що всі санкційні пакети детально опрацьовуються, зокрема щодо синхронізації з партнерами.

За словами Зеленського, зараз ліквідація будь-яких можливостей обходити санкції є загальним завданням абсолютно всіх, хто хоче, щоб Україна перемогла у війні швидше.

Відповідно, що жорсткіший санкційний режим проти Росії, що більше обмежень проти держави-терориста та всіх пов'язаних з нею осіб, проти всієї російської економіки війни - то швидше буде і завершення агресії. І я дякую всім у світі, хто розуміє це, - підкреслив глава держави.

 Що відомо про нові українські санкції проти Росії

Зеленський нагадав, що у суботу набули чинності три нових санкційних рішення щодо тих, хто вкладається в російську агресію й підтримує її.

Передусім це черговий пакет санкцій проти російського ВПК – підприємств, які забезпечують армію-терориста. Цього разу до санкційних списків додано 322 компанії – виробники зброї, комплектувальних тощо. Інші два санкційні списки – це фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти Росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені до знищення свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі, - підкреслив президент.

Зеленський також відзначив важливість початку глобальної обмежувальної роботи щодо російської атомної галузі.

Ця галузь не лише генерує кошти для бюджету агресора, а й допомагає ставити в залежність інші держави, на території яких реалізуються нібито "енергетичні" атомні проекти. Будь-яка енергетика для Кремля – це зброя. Атомна енергетика для них – це також зброя. І саме це, до речі, відбувається на Запорізькій атомній станції, яку Росія використовує саме як зброю для шантажу світу. Для шантажу катастрофою, - зазначає глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?