Зеленський запропонував механізм компенсації за збитки від війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський запропонував механізм компенсації за збитки від війни

Зеленський запропонував механізм компенсації за збитки від війни
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що його команда запропонувала міжнародним партнерам підписати багатосторонній договір, який передбачатиме конфіскацію російських грошей і майна на території інших держав для компенсації збитків, нанесених РФ під час війни в Україні.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський пропонує механізм компенсації за збитки від війни

Ми пропонуємо державам-партнерам підписати багатосторонній договір і створити механізм, завдяки якому кожен і кожна, хто постраждав від дій Росії, зможе отримати компенсацію цих втрат. На основі такого договору російські кошти і майно, які знаходяться в юрисдикціях держав-партнерів, мають бути арештовані або заморожені, конфісковані, а потім направлені у спеціально створений фонд, з якого усі, хто постраждав від російської агресії, зможуть отримати відповідну компенсацію, - наголосив український лідер.

За словами президента, країна-агресорка повинна відчути справжню вагу кожної ракети, кожної бомби, кожного снаряду, які вона випустила по мирним українцям.

Ми пропонуємо нашим партнерам стати засновниками такого фонду, а також учасниками спеціальної міжнародної комісії, яка розглядає позови, звернення як фізичних, так і юридичних осіб, - підкреслив Зеленський.

Глава держави звернув увагу на те, що реалізація цієї задачі буде вкрай складною, проте, за його словами, вже стартувала дискусія про необхідність такої компенсації за рахунок російських активів.

Починаємо такий спеціальний діалог з нашими партнерами, щоб агресор відчував, що війна здатна нанести максимальні збитки не комусь іншому, а саме тому, хто пішов з нею до сусіда, - сказав Зеленський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?