Зеленський запровадив нове свято – День Української державності
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський запровадив нове свято – День Української державності

Зеленський запровадив нове свято – День Української державності
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський 24 серпня під час виступу на урочистостях до 30-річчя Незалежності України оголосив про впровадження нового українського свята - Дня Української державності.

Джерелотрансляція заходу

Зеленський запровадив День Української державності

"Ми починаємо відзначати День Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва - столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають місцем, де все починається. Зародження нашої державності ми відзначатимемо в день розквіту нашої державності – у День хрещення Київської Русі-України", - заявив український лідер.

Окрім того, зразу ж після завершення своєї промови президент підписав відповідний указ.

Володимир Зеленський також звернув увагу на те, що наша країна розпочинає процес повернення на рідну землю видатних українців, які жили для України, боролися за Україну та поховані не в Україні.

Що важливо розуміти, День Хрещення Київської Русі-України відзначається щорічно 28 липня — у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Український лідер нагадав, що історія нашої країни унікальна та сягає давнини.

"Нашій Конституції 311 років. Написана Пилипом Орликом, вона нарешті вдома. І кожен може побачити її у Софійському соборі, збудованому понад 1000 років тому", – наголосив Володимир Зеленський

Окрім того, глава держави згадав численні пам'ятки України, які були створені сотні років тому. І українці продовжують будувати свій дім, де жили наші предки.

"Ми не в гостях. Ми – молода родина зі славетної династії Київської Русі України. З роду засновників, хрестителів. Ми нащадки могутньої країни, яка була центром Європи", – підкреслив президент.

Володимир Зеленський також звернув увагу на те, що внутрішні конфлікти завжди завдавали Україні більшої шкоди, ніж зовнішній ворог.

"Ми так багато сперечаємося про минуле, а це означає, що ми не робимо висновків із власної великої історії. Тому що жоден ворог не завдав нам більшого удару, ніж наші власні чвари", – підсумував український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?